Bondora – Huijaus vai Luotettava Pikalaina? (2019)

Bondora huijaus

Olet luultavasti törmännyt pikalainaa tarjoavaan Bondoraan ja mahdollisesti myös harkinnut lainan ottamista kyseisestä firmasta, mutta onko Bondora huijaus vai luotettava firma?

Tässä artikkelissa halusimme selvittää Bondoran luotettavuuden ja mikäli Bondoralta ylipäätään kannattaa hakea lainaa.

Lukemalla tämän artikkelin saat vastaukset m.m. seuraaviin kysymyksiin:

  1. Millainen Bondora on yrityksenä?
  2. Millaisia ovat muiden Bondora kokemukset?
  3. Onko Bondora huijaus vai luotettava pikalainaa tarjoava yritys 2019?
  4. Kannattaako Bondorasta ottaa vakuudetonta lainaa?

Psst. katso myös artikkelimme: Mistä kannattaa ottaa pikavippi 2019?


Bondora lyhyesti

Bondora on 2009 perustettu lainapalveluita tarjoava yritys Virosta. Bondora haluaa kilpailla suurien ja vakiintuneiden pankkien kanssa ja samalla haastaa nykyiset korkeiden kulu -ja korkotason pikavippifirmat.

Bondoran tavoite on pitää kulut ja korot kohtuullisina ja läpinäkyvinä asiakkalle. Bondoran korko ja kulutaso määräytyy tapauskohtaisesti, riippuen hakijan taloudellisesta taustasta.

Bondora on siis ainakin oman kuvauksensa perusteella kovin tervetullut yrityslisäys pikalaina-alalle, joka haluaa tehdä vakuudettomista pikalainoista kuluttajaystävällisempiä kohtuullisten korkojen ja kulujen muodossa.

Tietämisen arvoista on myös, että Bondora tarjoaa myös sijoitusmahdollisuuksia P2P-lainoihin (eli lainoja kuluttajalta kuluttajalle), tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin Bondoran tarjoamiin lainoihin.

Täytä ilmainen lainahakemus osoitteessa: https://www.bondora.fi/

Bondora onko luotettava

Kuvakaappaus Bondoran omilta sivuilta.


Onko Bondora huijaus vai luotettava?

Bondora kuulostaa siis lupaavalta ainakin yrityksen oman kuvauksen perusteella, mutta onko kyseessä tosiaan luotettava firma vai onko tämä salakavala huijaus?

Seuraavaksi käymme läpi mikäli Bondora on luotettava lainapalvelu selvittääksemme mikäli yrityksestä ylipäätään kannattaa hakea vakuudetonta lainaa vai ei.

Selvittääksemme millainen lainapalvelu on kyseessä olemme keskittyneet erityisesti kahteen seuraavaan asiaan:

1) Miltä Bondora vaikuttaa yrityksenä?

2) Millaisia kokemuksia Bondorasta löytyy?

Aloitetaan käymällä läpi hieman yrityksen taustaa.

Millainen on Bondoran takana oleva yritys?

Bondora on alunperin Virosta kotoisin ja on tätä nykyä levinnyt myös Espanjaan ja Suomeen. Suomessa yrityksellä on oma, 2015 perustettu sivuliike. Bondora on perustettu 2009 ja he ovat tähän mennessä palvelleet satoja tuhansia asiakkaita.

Kyse on siis yrityksestä, joka on kerännyt kokemusta ja ammattitaitoa alalta jo useamman vuoden ja jonka suuri asiakaskunta ja Espanjan ja Suomen sivuliikkeet kielivät, että yritys hoitaa asiansa hyvin.

Yksi moitittava asia mitä löysimme yritykseen liittyen oli asiakaspalvelun rajoittuminen pelkkään sähköpostiin, kun useimmat alan yritykset tarjoavat asiakaspalvelua niin puhelimitse kuin sähköpostitse.

Millaisia kokemuksia Bondorasta löytyy?

Katsotaan seuraavaksi hieman millaisia muiden kokemukset Bondorasta on ollut.

Yleisesti ottaen yritykseen oltiin tyytyväisiä, vaikka kokemuksien lomasta löytyi myös yksi jos toinen negatiivinen arvostelu.

Huonot kokemukset liittyivät pitkälti asiakaspalvelun hitauteen tai puutteellisuuteen.

Suurin osa huonoista arvosteluista olivat kuitenkin epämääräisiä tai perustelemattomia avatumisia tasoa “huijausfirma en suosittele” joille emme antaneet kovin suurta painoarvoa, sillä näihin törmää lähes jokaisen pikalainaa tarjoavan yrityksen kohdalla.

Emme törmänneet käyttäjien arvosteluissa muuhun, joka olisi pahemmin herättänyt epäilyksiämme yrityksen tai palvelun luotettavuudesta.

Kun katsoimme Trustpilotista (jossa suuri osa arvosteluista tosin liittyi yrityksen tarjoamaan sijoituspalveluun) löytyviä kokemuksia Bondorasta, huomasimme että yrityksen asiakaspalvelu oli vastannut suureen osaan negaativisesta palautteesta asiallisin vastauksin. Tämä oli mielestämme positiivinen merkki siitä, että yritys haluaa ainakin jossain määrin panostaa hyvien asiakasvälien ylläpitämiseen.


Lopputuloksemme:

Bondora on havaintojemme mukaan täysin luotettava lainapalvelu, eli kyseessä ei vaikuta olevan huijaus. Bondoran asiakaspalvelu on rajoittunut pelkkään sähköpostiin, mikä mielestämme on selkeä miinus. Bondoran korkomalli perustuu asiakkaan omaan taloudelliseen “riskikertoimeen” ja näin ollen korkotaso saattaa vaihdella huomattavasti tapauskohtaisesti. Vaikka Bondora vaikuttaa mielestämme täysin luotettavalta lainayritykseltä, suosittelemme kuitenkin myös tutustumaan muihin vaihtoehtoihin esim. lainavertailujen kuten etua.fi:n tai omalainan kautta, jotta löydät itsellesi parhaan lainatarjouksen.

Siirry Bondoran virallisille sivuille: https://www.bondora.fi/


Lue myös: 

5 tärkeää VippiVinkkiä!

7 Järkevää Vaihtoehtoa Pikavipille!


Disclaimer: 

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kehottaa pikalainan ottamiseen. Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet perustuvat täysin omiin havaintoihimme, eivätkä täten välttämättä anna täydellistä kuvaa artikkelissa käsitellystä yrityksestä/palvelusta. Emme voi taata, että sivuillamme esiintvä tieto aina olisi ajan tasalla tai vastaisi todellisuutta. Näin ollen kehotamme aina tarkistamaan tärkeät tiedot kuten lainaehdot suoraan lainaa tarjoavalta yritykseltä.