5 tärkeää VippiVinkkiä – Lue ennen pikavipin ottamista!

ennen pikavipin ottamista

Olet siis päättänyt ottaa vipin (pikalainan, pikavipin, kulutusluoton tai muun vastaavan). Jotta homma menisi niin mutkattomasti kuin mahdollista, halusimme listata 5 tärkeää vinkkiä jotka kannattaa lukea ennen pikavipin ottamista. Suosittelemme näiden 5 vinkin noudattamista olit sitten ottamassa elämäsi ensimmäistä tai kymmenettä vippiä.

1. vertaa vaihtoehtoja

Ensimmäinen askel vipin ottamiseen on eri vaihtoehtoiden vertaaminen. Lainojen vertailuun on olemassa lukuisia palveluita kuten esim. Lainake tai Lendo. Palvelut ovat yleensä maksuttomia eivätkä vaadi sitoutumista lainanottamiseen, eli vertailupalvelut ovat hyvä apu parhaan pikavippifirman kartoittamiseen. Voi myös olla järkevää kokeilla monta eri vertailupalvelua, sillä usein palvelut listaavat vain osan kaikista lainoja tarjoavista yrityksistä.

Kun olet löytänyt edullisimman tai muuten parhaalta vaikuttavan vaihtoehdon, on aika selvittää millainen lainaa tarjoava yritys on. Lue lainoja tarjoavista yrityksistä mm. meidän sivuilta, keskustelupalstoilta ja muualta netistä saadaksesi kuva jos kyseessä on luotettava ja asiakasta palveleva yritys. Mielestämme kannattaa suosia jotka panostavat asiakaspalveluun sekäovat Suomalaisia ja vakiintuneita (olleet alalla jo vähän aikaa).

Löydettyäsi parhaan lainaa tarjoavan yrityksen, on aika siirtyä seuraavaan askeleeseen.

2. Tutustu tarkasti ehtoihin ja kuluihin

Tässä vaiheessa olet jo toivottavasti tutustunut lainaa tarjoavan yrityksen ehtoihin ja kuluihin. Selvitä kaikki oleellinen lainaan liittyen kuten korot, palvelukulut, ehdot ja kirjaa tärkeimmät asiat ylös. Kun olet sisäistänyt kaiken oleellisen, on aika siirtyä seuraavaan askeleeseen.

3. Laadi maksusuunnitelma

Seuraavaksi on aika laatia maksusuunnitelma. Tee laskelmat mieluiten paperille tai Exceliin, jossa tulosi ja menosi ovat eriteltynä. Tämän jälkeen lasket miten nopeasti voit lyhentää lainaa. Suosittelemme aina lyhentämään lainan niin nopeasti kuin mahdollista, jotta turhia korkoja ja kuluja kerkeää kertyä mahdollisimman vähän. Yksi hyvä tapa suurentaa takaisinmaksuerääsi – ja näin ollen lyhentää maksuaikaa, on menoissa leikkaaminen. Mieti, missä menoissa voit mahdollisesti säästää, jotta saat lainan lyhennettyä nopeammin. Jätä piene “hätävara” budjettiisi äkillisiä kuluja varten pelataksesi varman päälle.

Emme ikinä suosittele lainan ottamista ilman tarkkaa ja realistista maksusuunnitelmaa.

4. Noudata maksusuunnitelmaa loppuun saakka

Tässä vaiheessa maksusuunnitelman seuraaminen on tärkein taloudellinen prioriteettisi. Älä tee poikkeuksia tai heräteostoksia, vaan säästä kaikki “turhat” kustannukset siiheksi, että laina on maksettu takaisin. Voit tässä vaiheessa miettiä ja mahdollisesti vähentää menojasi entisestään ja mahdollisuuksien mukaan miettiä konsteja, joilla lisätä tulojasi. Ylläpidä motivaatiosi maksaa takaisin lainaa ja ajattele, kuinka hyvältä tuntuu saada laina kokonaan lyhennettyä.

5. Tutustu kestävämpiin ratkaisuihin tulevaisuudessa

Tässä vaiheessa olet toivottavasti maksanut lainasi pois, onneksi olkoon! Jatkoa ajatellen on suositeltavaa siirtyä taloudellisesti järkevämpiin vaihtoehtoihin, joiden avulla tasoittaa talouttasi. Optimaalisessa tilanteessa taloutesi on niin hyvin tasapainossa, että äkillinen rahan tarve ei automaattisesti tarkoita pikavippiin turvautumista.


Siinä olivat meidän 5 vinkkiä pikavipin ottajalle. Toivomme, että vinkkimme parantavat pikavippikokemustasi!

Katso myös:

Kärsitkö pikavippikierteestä? Lue vinkkimme!

Mistä Kannattaa Ottaa Pikavippi 2019? TOP-3 Suositustamme!