Etua.fi – Huijaus vai Luotettava Lainan Kilpailuttaja? (2019)

Etua fi huijaus

Onko Etua.fi huijaus vai luotettava palvelu, jossa voin turvallisesti kilpailuttaa lainani?

Jos olet harkinnut lainan kilpailutusta Etua.fi:n kautta, mutta olet epävarma mikäli kyseessä on luotettava palvelu, olet saapunut oikeaan osoitteeseen.

Tässä artikkelissa saat vastaukset m.m. seuraavaan 5 kysymykseen:

 1. Miten Etua.fi toimii?
 2. Onko Etua.fi huijaus vai luotettava lainan kilpailuttaja?
 3. Millainen yritys palvelun takaa löytyy?
 4. Millaisia kokemuksia Etua.fi -palvelusta löytyy?
 5. Lopputuloksemme: Kannattaako etua.fi -lainavertailua käyttää lainan kilpailuttamiseen?

Mennään siis asiaan!

Löydät virallisen lainahakemuksen osoitteessa: https://www.etua.fi/


Miten Etua.fi toimii?

Etua.fi toimii muiden lainoja kilpailuttavien palveluiden kuten Lendon ja Omalainan tavoin välikätenä, jonka tarkoitus on löytää asiakkaalle paras mahdollinen lainatarjous.

Lainan kilpailuttajat eivät yleensä itse tarjoa lainaa, vaan ohjaavat asiakkaan parhaan lainatarjouksen antaneelle yritykselle.

Lainan kilpailuttaminen Etua.fi:n kautta on täysin ilmaista ja vie vain muutamia minuutteja.

Näin kilpailutat lainasi Etua.fi:n kautta:

 1. Siirry Etua.fi:n viralliseen lainahakemukseen osoitteessa: https://www.etua.fi/
 2. Valitse ylävalikosta mitä lainaa haluat kilpailuttaa (esim. kulutusluotto, asuntolaina)
 3. Täytä ilmainen lainahakemus
 4. Vertaa saamiasi lainatarjouksia (tarjoukset tulevat yleensä saman päivän aikana, viimeistään kuitenkin muutaman arkipäivän kuluessa)
 5. Valitse haluamasi lainatarjous (tai ole valitsematta)

etua.fi onko luotettava

Kuvakaappaus etua.fi omilta sivuilta.

Vaatimukset Etua.fi:n lainavertailuun ovat seuraavat:

 1. Täysi-ikäisyys
 2. Ei maksuhäiriöitä
 3. Säännölliset kuukausitulot

Miten Etua.fi eroaa muista lainoja kilpailuttavista palveluista?

Etua.fi on oman väittämänsä mukaan pisimpään Suomessa toiminut lainavertailu. Etua.fi:n yhteistyökumppanit ovat lukuisat ja kumppaneista löytyy niin pikalainoihin erikoistuneita firmoja kuin Suomen suurimpia pankkeja.

Etua.fi toimii pitkälti samalla periaatteella kuin useimmat muut lainavertailut, mutta Etua.fi on havaintojemme mukaan yksi harvemmista (ellei ainoa) lainavertailu, jolla on usea suuri pankki yhteistyökumppanina. Etua.fi:n lainavertailu ei myöskään rajoitu kulutusluottoihin niin kuin monet muut lainavertailut, vaan palvelun kautta voi kilpailuttaa myös esim. asuntolainaa.


Onko Etua.fi huijaus vai luotettava firma lainan kilpailutukseen?

Nyt tiedämme miten palvelu yksinkertaisuudessaan toimii, mutta onko Etua.fi luotettava palvelu jossa ylipäätään kannattaa kilpailuttaa lainansa?

Jotta voimme vastata kysymykseen olemme selvittäneet kaksi asiaa: 1) millainen yritys palvelun takaa löytyy ja 2) millaisia muiden kokemukset Etua.fi:stä ovat.

Aloitetaan katsomalla hieman Etua.fi:n takana olevaa yritystä.

Millainen yritys palvelun takaa löytyy?

Yritys palvelun takana on Etua Oy, joka Finderin mukaan on 2008 perustettu, liikevaihdoltaan suurehko Suomalainen yritys.

Suomalaisuus ja suurehko koko sekä suhteellisen vanha ikä kielivät mielestämme hyvää siinä mielessä, että tämän kokoiselta ja ikäiseltä yritykseltä voi odottaa jonkin tason ammattimaisuutta.

Tämän lisäksi palvelulle on myönnetty Avainlippu merkintä Suomalaisesta työstä sekä Suomen Vahvimmat -sertifikaatti. Vaikuttaa siis jo melko vankalta yritykseltä.

Viimeinen asia, joka herätti luottamuksemme yrityksessä oli Alma Media Oyj:n omistus yrityksessä. Tämä tieto löytyi Etua.fi:n omilta “tietoa-meistä sivuilta“.

Yrityksellä on myös asiakaspalvelu puhelimitse (mikä ei ole yhtään itsestään selvyys lainaa kilpailuttavien firmojen/palveluiden kohdalla). Selvät lisäpisteet siitä.

Kyseessä ei siis näiden havaintojen perusteella ole mikään epämääräinen huijausyritys, vaan ammattimainen firma jonka takana on vankkaa kokemusta.

Millaisia kokemuksia Etua.fi palvelusta löytyy?

Katsotaan sitten hieman muiden kuluttajien kokemuksia etua.fi:n lainavertailusta.

Kaiken kaikkiaan arvostelut vaikuttivat paremmilta, kuin mitä mielestämme keskiverto laina-alan yritykseltä voi olettaa.

Hyvät kokemukset liittyivät kiteytettynä palvelun nopeuteen, kätevyyteen ja sujuvaan asiakaspalveluun.

Huonot kokemukset liittyivät puolestaan useimmiten siihen, miten lainaa ei myönnetä (hakija ei luultavasti täyttänyt palvelun hakuvaatimuksia) tai sähöposti ja tekstiviestimainontaan. Näiltä markkinointilistoilta pääsee kuitenkin pois vaivatta, joten mitään “ikuista spämmiä” ei pitäisi yhdestä lainavertailusta kenellekään syntyä.

Emme löytäneet mitään sellaista muiden käyttäjien kokemuksista, joka olisi herättänyt epäilyksemme palvelun luotettavuutta kohtaan.


Lopputuloksemme

Etua.fi on yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista lainavertailuista ja havaintojemme mukaan hyvästä syystä. Etua.fi:n yhteistyökumppaneista löytyy niin perinteisiä suurpankkeja kuin pienempiä pikalainayrityksiä.

Mikäli haluat käyttää lainavertailua avuksi löytääksesi parhaan lainatarjouksen (säästää yleensä aikaa), on Etua.fi mielestämme hyvä ja luotettava lainavertailu jota voi turvallisin mielin käyttää lainan kilpailutukseen.

Etua.fi:n valtteihin kuuluu mielestämme m.m. seuraavat asiat:

 1. Palvelu ei rajoitu vain kulutusluottoihin kuten monet muut lainavertailut vaan tarjoaa myös vertailuja m.m. asuntolainalle tai yhdistelylainalle.
 2. Palvelun yhteistyökumppaneista löytyy myös tavallisia suurpankkeja
 3. Palvelua pyörittävä yritys on havaintojemme mukaan luotettava ja panostaa asiakaspalveluun
 4. Muiden kokemukset palvelut kielivät pääosin vain hyvää

Muista kuitenkin, että Etua.fi toimii vain lainavertailuna, eli itse lainaa antavan yrityksen tausta ja maine on syytä selvittää erikseen tarkasti ennen lainan hyväksymistä.

Siirry viralliseen lainahakemukseen osoitteessa: https://www.etua.fi/


Lopuksi vielä:

Muista, että lainavertailut (etua.fi mukaan lukien) listaavat lainatarjouksia yrityksiltä, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa. Jos kyseessä on vakuudeton laina, tulee korot ja kulut olemaan sen mukaiset. Näin ollen on tärkeää vertailla vaihtoehtoja ja tutustua lainaehtoihin hyvin tarkasti ennen lainan ottamista.

Tässä artikkelissa jakamamme mielipiteet eivät ole kehotuksia lainan ottamiseen. Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet perustuvat täysin omiin havaintoihimme, eikä ne täten välttämättä vastaa todellisuutta täydellisesti. Emme voi taata sivuillamme esiintyvän tiedon täsmällisyyttä ja kehotamme näin ollen aina tarkistamaan tärkeät lainoihin liittyvät tiedot (kuten esim. lainaehdot) aina suoraan lainaa tarjoavilta yrityksiltä.

Toivottavasti tämä artikkeli avasi sinulle hieman mikäli etua.fi on huijaus vai luotettava palvelu. Kuulemme hyvin mielellämme myös sinun kokemukset palvelusta. Yhteystietomme löydät täältä.