Ferratum Kokemuksia (Kesä 2020): Huijaus vai luotettava?

onko ferratum luotettava vai huijaus

 

 

Olet varmasti kuullut lainapalveluita tarjoavasta Ferratumista, joka tarjoaa lainapalveluita niin yksityishenkilöille (esim. joustava-luoton tai prime-laina) kuin yrityksille (Ferratum Business).

Tätä artikkelia varten olemme katsoneet mm. muiden Ferratum kokemuksia sekä tehneet taustatutkimusta Ferratum-lainapalvelun takana olevasta yrityksestä.
Tulemme esittelemään omat mielipiteemme ja lopputuloksemme Ferratumista lainapalveluna sekä käsittelemään kaiken oleellisimman mitä sinun tulisi tietää Ferratumista ennen lainan ottamista. Onko Ferratum luotettava firma vai huijaus? Selvitetään.

Tässä artikkelissa käymme läpi muun muassa seuraavat aiheet:

 • Millainen Ferratum on yrityksenä?
 • Millaiset kuluttajien Ferratum kokemukset ovat?
 • Millainen on Ferratum tarjoama kulutusluotto (Ferratum Joustava)?
 • Kannattaako Ferratumilta ottaa lainaa ennemmin kuin muilta pikalainoja tarjoavilta yrityksiltä?

Täytä ilmainen lainahakemus täältä: https://www.ferratum.fi/

Jos siis olet suunnittelut lainan ottamista Ferratumilta, mutta olet epävarma jos kyseessä on hyvä vai huono yritys, kannattaa jatkaa lukemista.

Psst. Mikäli olet ottamassa pikavippiä suosittelemme tutustumaan myös artikkeliimme 5 tärkeää VippiVinkkiä ennen pikavipin ottamista.


Vastauksemme pähkinänkuoressa:

Ferratum on Suomalainen, Euroopan suurin mikrolaina-yritys, joka toimii yli 20 maassa ja työllistä satoja henkilöitä. Onko Ferratum luotettava ja kannattaako Ferratumilta ottaa lainaa? Havaintojemme mukaan Ferratum on alaan nähden luotettava ja vakiintunut yritys. Ferratum on mielestämme tällä hetkellä paras vaihtoehto luotettavaa pikavippifirmaa etsivälle. Mikäli et ole tietoinen pikalainojen mahdollisista kuluista tai ehdoista, voi mikä tahansa alan yritys kuitenkin vaikuttaa huijaukselta. Täten Ferratumin kohdalla pätee sama kuin kaikissa muissakin alan yrityksissä – tutustu tarkasti palvelun käyttöehtoihin ja tiedä pelin säännöt ennen lainan ottamista niin säästyt ikäviltä yllätyksiltä.


Ferratum kokemuksia 2020

Mitä kokemuksia muilla kuluttajilla on Ferratumista?

Yleisesti ottaen kuluttajat ovat olleet niin tyytyväisiä Ferratumiin kun vain yleisesti tämän alan yrityksiltä voi odottaa. Suurin osa palvelun käyttäjistä ottaa pikavipin, maksaa takaisin ajoissa ja tietää palvelun säännöt ja kulut. Nämä ovat myös yleensä ne kuluttajat, jotka ei sen enempää palautetta palvelusta jätä. Löysimme kokemuksia ja arvosteluita Ferratumista lähinnä keskustelupalstoilta, mutta Ferratumilla on myös omilla kotisivuillaan “kokemuksia-osio“, mihin Ferratumin käyttäjät voivat vapaasti jättää palautetta (emme tosin osaa ottaa kantaa mikäli jälkimmäinen palaute on jossain määrin valikoitua vai ei).

Onko Ferratum huijaus vai ei?

Kun selasimme keskusteluja Ferratumiin tyytymättömistä henkilöistä, teimme yhden havainnon. Suurin osa huonoa palautetta antavista henkilöistä olivat tyytymättömiä esim. odottamattomista kuluista ja koroista.

Yhdistävä tekijä suurimmalle osalle huonoa palautetta jättäville henkilöille oli selvästi se, että he eivät olleet: 1) täysin perillä palvelun säännöistä, 2) valmiita henkisesti ryhtymään pikavippeihin.

Kun pikavippeihin ryhtyy, on syytä olla tietoinen kaikista mahdollisista haittapuolista ja vaaroista jotka hommaan liittyvät. Yli 200% vuosittainen korko ei pitäisi tulla yllätyksenä sen jälkeen kun on tosiaan palveluun sitoutunut. Tämä on kuitenkin arkipäivää alalla ja tästä johtuen jokaisen tulisi itse miettiä palveluiden mahdollisia hyötyjä ja haittoja ennen lainan ottamista. Kuluttajat, jotka eivät ole perillä pikavipeistä ylipäätään voi helposti tulla huijattu olo, jolloin yritystä josta laina on haettu joutuu mustamaalauksen kohteeksi.

Oma johtopäätöksemme on, että keskustelupalstoilta (esim. suomi24, vauva.fi) löytyvät negatiiviset Ferratum kokemukset voivat olla hieman yliedustettuja, sillä tyytyväiset asiakkaat harvemmin päätyvät palstalle kirjoittamaan. Monet asiat, joista tyytymättömät asiakkaat valittavat ovat kyseisellä alalla käytäntöä (esim. korot, kulut, j.n.e.) ja niistä asiakkaan kuuluisi olla perillä ennen lainan ottamista. Tämä tosin pätee alaan yleensä, jossa osa kuluttajista eivät tee riittävää taustatyötä tai vaihtoehtoisten ratkaisujen harkitsemista ennen lainan ottamista.


Ferratum yrityksenä

Ferratum kokemuksia keskustelu
Ferratum on Suomalainen lainapalveluita tarjoava yritys, joka toimii jo yli 20 maassa. Ferratumin verkkosivuilla yritystä kuvaillaan Euroopan suurimpana mikrolaina-yrityksenä. Ei ole siis kyse mistään pienestä puljusta. Yrityksen henkilökuntaan kuuluu useita satoja henkilöitä ja he haluavat selvästi erottautua suurena, luotettavana ja asiakasläheisenä yrityksenä pikalaina-alalla. Heidän tavoite olla asiakasläheisiä näkyy hyvin 24/7 asiakaspalvelussa, johon voi olla yhteydessä niin puhelimitse kuin viestitse.

Ferratum on pörssilistattu Frankfurtin pörssissä, joka lisää yrityksen uskottavuutta, mutta myös vastuuta toimia lain ja säätelyn asettamissa raameissa. Ferratum on perustettu 2005 ja on viime vuosien aikana kasvanut nopeaa tahtia.

Ferratum erottautuu mielestämme onnistuneesti pienemmistä alan yrityksistä koollaan ja ammattimaisuudellaan. Näemme tämän positiivisena asiana, joka lisää yrityksen vastuuta ja läpinäkyvyyttä. Ferratum on onnistunut profiloitumaan ehkä Suomen tunnetuimpana pikalaina-yrityksenä, jonka ansiota ovat mm. yrityksen vankka tausta ja asiakaslähtöisyys.

Voit tutustua Ferratumin omaan yrityskuvaukseen täältä.


Kannattaako Ferratumin tarjoama Joustava luotto?

Ferratum Joustava on suosittu tililuotto, jolta voidaan nostaa lainaa tilille 2000 euroon saakka. Luottopäätös saadaan Ferratumin omien sivujen mukaan heti ja rahat maksetaan tilille tavallisesti alle viidessä minuutissa. Ferratum Joustava on siis tavallaan luottokorttiin verrattava pikavippi-luotto, josta voit ottaa lainaa pienemmissä tai suuremmissa erissä aina ylärajaan saakka. Ferratum Joustava-luotto on mielestämme paras tämän hetkinen vaihtoehto pikavippiä harkitsevalle luotettavan yrityksen, sekä sujuvan palvelun ansiosta.

Ferratum joustava kokemuksiaKuvakaappaus Ferratumin omilta kotisivuilta.

Ferratum Joustava lyhyesti:

 • Avoinna oleva luotto, josta voidaan nostaa 24/7 lainaa tilille hetkessä aina 2000 euroon saakka
 • Ikäraja 21 vuotta
 • Ensimmäinen laina ilman nostokuluja
 • Minimi kuukausivähennys 10% lainasaldosta (kuitenkin vähintään 100e)

Mitä Ferratum Joustava-luoton avaamiseen tarvitaan?

 • Puhdas maksuhistoria (ei maksuhäiriöitä)
 • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne
 • Puhelinliittymä
 • Sähköposti
 • Suomalainen osoite

Lainahakemuksen tekeminen sujuu helposti muutamassa minuutissa, jonka jälkeen luottopäätöksen pitäisi tulla heti.

Ferratumin palveluun kirjautuminen onnistuu helposti verkkopankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla. Ferratumilla on myös käytössä sovellus, joka voi parantaa käyttömukavuutta asioidessasi palvelussa puhelimellasi.

Löytämämme kokemukset Ferratum Joustavasta olivat pääsääntöisesti positiiviset. Etenkin henkilöt, jotka olivat maksaneet lainansa pois hyvissä ajoin ja täten minimoineet mahdolliset palvelusta syntyvät kulut ja korot, vaikuttivat tyytyväisiltä palveluun.

Tutustu lähemmin Ferratum Joustava-luottoon ja lainaehtoihin: https://www.ferratum.fi/

Ferratum Joustavan lisäksi yritys tarjoaa myös suurempia lainoja (mm. prime-laina ja business laina), joihin voi tutustua erikseen mikäli Joustavan lainakatto vaikuttaa liian matalalta.

Ferratumin lyhyt video lainanhaku-prosessista:


Yhteenveto: Miksi Ferratum?

Miksi Ferratum sitten on muita pikalaina-yrityksiä parempi?

Tiivistettynä muutama syy siihen miksi Ferratum on lukuisien Suomalaisten suosima pikalaina-yritys:

1. Kokenut, suuri ja luotettava yritys taustalla. Vakiintunut yritys tuo luotettavuutta ja palvelun joustavuutta, joihin pienemmillä ja vähemmän kokeneilla yrityksillä ei välttämättä ole riittävästi resursseja. Suuremman ja kokeneemman yrityksen valitseminen on näin ollen kuluttajan kannalta turvallisempi valinta kuluttajalle.

2. Asiakaspalvelu. Ferratumin asiakaspalvelu on avoinna 24h, ja yritykseen voi olla yhteydessä monen eri kanavan kautta.

3. Nopea ja helppo lainanhakuprosessi. Lainan hakeminen onnistuu nopeasti milloin tahansa, jonka jälkeen luottopäätös tulee tavallisesti heti. Ensilainan jälkeen lainaa voi hakea tilille 24/7.

4. Kohtuulliset korot ja kulut alaan nähden. Tosiasia on se, että pikalaina-alalla kulut ja korot ovat lähtökohtaisesti kovin korkealla tasolla. Alaan nähden Ferratumin kulut ja korot ovat kohtuullisella tasolla. Tämän lisäksi Ferratumilla on (ainakin meidän mielestä) melko selkeä korko- ja kulurakenne. Muista kuitenkin aina tutustua korkoihin ja kuluihin huolellisesti ennen pikavipin ottamista, jotta et koe tulleesi huijatuksi.

5. Joustavat maksusuunnitelmat. Ferratum tarjoaa joustavia takaisinmaksuaikoja ja lyhennyseriä. Suosittelemme kuitenkin aina pitämään takaisinmaksuajan niin lyhyenä kuin mahdollista, jotta vältyt turhilta kuluilta ja koroilta.


3 Nopeaa vinkkiä lainan ottajalle:

1. Vertaile vaihtoehtoja huolellisesti

Ennen pikalainan ottamista kannattaa aina vertailla tarjouksia eri yrityksiltä. Vaikka kyseessä olisi luotettava ja suosittu yritys kuten Ferratum, saattaa halvempi lainatarjous kuitenkin löytyä toiselta yritykseltä. Selvitä siis aina markkinoiden tarjonta huolellisesti ennen lainan nostamista.

2. Tee maksusuunnitelma ennen lainan nostamista

Suosittelemme laatimaan tarkan ja realistisen maksusuunnitelman itsellesi jo ennen lainan nostamista, jotta lainakokemuksesta tulee niin mutkaton ja läpinäkyvä kuin mahdollista.

3. Pidä maksuajat lyhyinä

Vaikka useat pikalainafirmat markkinoivat pitkiä takaisinmaksuaikoja hyvänä asiana, kannattaa lainat kuitenkin aina maksaa pois niin nopeasti kuin mahdollista. Mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä vähemmän kuluja tai korkoja lainasta ehtii syntyä.

Lue myös: Mistä kannattaa ottaa pikavippi 2019: 3 luotettavaa vaihtoehtoa


Lopuksi vielä..

Suosimme vakiintuneita yrityksiä, jotka ovat toimineet alalla jo hieman aikaa ja joiden toimintamalli on hiottu sujuvaksi ja mutkattomaksi. Suuri plussa on mielestämme myös asiakaspalveluun panostus, joka etenkin tällä alalla on palvelun kulmakiviä. Ferratum täyttää edellä mainitut kriteerit ja tarjoaa ammattimaisen ja toimivan vaihtoehdon pikavippiä ottavalle.

Pikavippiyrityksillä on nykyisin ylipäätään paljon tiukemmat lainsäädännöt, eivätkä puhtaat huijariyritykset yleensä ole kovin pitkäikäisiä. Suuret ja vakiintuneet pikavippifirmat ovat yleensä alan luotettavimpa ja asiakasystävällisimpiä (poikkeuksia on tietysti olemassa). Pikalaina-alalla on kuitenkin aina syytä olla hieman epäileväinen. Mielestämme hyvä lähtökohta lainayrityksen luotettavuuden arvioimiseen on nimenomaan yrityksen ikä, koko ja millaista asiakaspalvelua ja yrityskuvaa yritys pitää yllä. Lyhyt googlettaminen ja yritysten sivujen selaileminen paljastaa useimmiten aika nopeasti mädät tomaatit korista.

Ferratum on havaintojemme mukaan varsin luotettava pikavippifirma yrityksen vakiintuneisuuden ja asiakasläheisyyden ansiosta. Muistutamme kuitenkin, että vaikka kyseessä on suurempi ja vakiintuneempi yritys, toimii firma silti pikavippialalla ja näin ollen kulut ja korot ovat samassa kategoriassa kuin kilpailevissa firmoissa. Muistutuksena siis, että kyseessä on loppupeleissä pikavippifirma siinä missä muutkin kilpailevat yritykset.

Ennen pikavipin ottamista kannattaa aina tehdä oma taustatutkimus yrityksestä, lainaehdoista (esim. todellinen vuosikorko) ja muiden kuluttajien kokemuksista. Mitä paremmin olet perillä lainaehdoista ja siitä, miten ja milloin ajot maksaa lainan takaisin, sitä pienemmällä todennäköisyydellä tulet kohtaamaan mitään ikäviä yllätyksiä. Pikavippiyritykset tienaavat suurimman osan rahastaan ihmisten kärsimättömyydellä (ehtojen huolimaton lukeminen) ja virheistä (esim. takaisinmaksun myöhästyminen). Valmistaudu siis asiallisesti lainan ottamiseen äläkä jätä varaa virheille ja turhille kuluille. Suosittelemme myös aina harkitsemaan muita, halvempia vaihtoehtoja pikavipille ennen pikavipin nostamista.

Onko sinulla omia Ferratum kokemuksia joita haluaisit jakaa kanssamme? Haluamme mielellämme kuulla! Yhteystietomme löydät täältä.

Huom.Emme voi taata, että sivuillamme esiintyvä tieto aina on ajan tasalla. Varmista aina lainaehdot ja muut oleelliset tiedot suoraan lainantarjoajalta ennen lainan ottamista. Tässä artikkelissa esittelemme omiin havaintoihimme perustuvan mielipiteen, joka ei missään nimessä ole kehoitus tai suositus pikalainojen ottamiseen. Suosittelemme aina ensisijaisesti muita vaihtoehtoja pikavipille.