Lainake Kokemuksia (2019): Luotettava vai Huijaus?

Lainake on suhteellisen uusi peluri pikavippimarkkinoilla. Uusien firmojen tullessa markkinoille on hyvä olla kyseenalaistavainen yrityksen ja palvelun luotettavuudesta, etenkin kun kyse on pikavippialasta. Päätimme selvittää millainen palvelu on kyseessä ja kertoa mitkä meidän omat vaikutelmat ja käsityksemme Lainakkesta on.

Mikäli olet kuullut yrityksestä ja haluat selvittää mikäli kyseessä on luotettava lainapalvelu tai huijaus, voi tästä artikkelista olla sinulle hyötyä. Käymme läpi millaisesta palvelusta on kyse ja millainen yritys palvelun takaa löytyy.

Lainakkeen omat sivut: https://www.lainake.fi/

Miten Lainake toimii?

Kuvakaappaus Lainakkeen lainahakemus-lomakkesta.

Lainake kokemuksia

Lainake markkinoi itseään mm. Lendon ja Omalaina.fi:n tavoin lainan kilpailuttajana. Lainake kilpailuttaa vakuudetonta 500 – 60 000 euron lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla. Palvelun ikäraja on 20-vuotta.

Lainanhaku tapahtuu täyttämällä yhteystiedot lomakkeeseen johon samalla valitaan haluttu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Lomake on yksinkertainen ja selkeä, eikä sen täyttäminen vie kauan. Lainaa voidaan hakea joko yksin tai yhdessä jonkin muun kanssa, joka Lainakkeen mukaan parantaa mahdollisuuksia lainan saantiin (luultavasti erityisesti suuremmissa lainoissa).

Lomakkeen täytön jälkeen Lainake kilpailuttaa lainasi yli 25 pankin välillä. Kilpailutuksen jälkeen saat tarjoukset eri pankeilta joista voit valita parhaan tarjouksen, tai olla valitsematta mitään vaihtoehdoista. Voit siis kilpailuttaa lainoja maksutta ilman sitoutumista lainan ottamiseen.
Lainake ei siis itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttaa sen yhteistyökumppaniensa kesken.

Lainake yrityksenä

Yksi hyvä lähtökohta lainapalvelun luotettavuuden selvittämiseen on tutkia millainen yritys kyseisen palvelun takana on. Lainakkeen omilta sivuilta löytyy kyseistä palvelua pyörittävä yritys, Holla Online Oy. Kyseessä on Suomalainen yritys, joka mielestämme aina on hyvä ensimmäinen merkki. Yritys vaikuttaa olevan erikoistunut digimarkkinointiin ja verkkosivujen suunnitteluun. Yritykselle on ilmeisesti myös myönnetty Bisnoden AAA-luottoluokitus. Pikavippialasta yrityksellä ei meidän tutkimuksemme perusteella ole juuri minkäänlaista aikaisempaa kokemusta, mutta koska kyseessä on ainoastaan lainoja kilpailuttava palvelu, eikä lainaa myöntävä yritys ei tämä välttämättä ole huono asia. Mitään negatiivista palautetta tai epäilyttävää uutisointia emme onnistuneet löytämään yrityksestä.

Onko Lainake luotettava lainapalvelu?

Koska Lainake vielä on suhteellisen uusi palvelu on kuluttajien kokemuksia palvelusta vaikea löytää. Esim. keskustelupalstoja yrityksestä ei vielä tätä artikkelia kirjoittaessa vielä ole ilmaantunut. Lainakkeen takana oleva yritys vaikuttaa kuitenkin mielestämme luotettavalta ja koska kyseessä on kilpailutuspalvelu, joka ei sido asiakasta lainan hakemiseen, emme näe mitään syytä pitää Lainaketta epäluotettavana tai huijauksena.

Lainake ei itse myönnä lainaa ja näin ollen palvelu toimii vain välikätenä joka kilpailuttaa lainahakemukset lainaa tarjoavien tahojen kesken. Lainake vaikuttaa mielestämme täysin turvalliselta ja luotettavalta palvelulta, varsinkin siinä mielessä, että hakemuksen jättäminen ei sido sinua lainan ottamiseen. Voit siis vain jättää hakemuksen ja vertaila millaisia tarjouksia haluamasi lainalle on tarjolla. Näin ollen on tärkeä aina miettiä lainaa tarjoavien firmojen luotettavuutta ennen tarjouksen hyväksymistä. Emme usko, että Lainakkeen lainaa tarjoavista yhteistyökumppaneista löytyy mitään huijauksia, mutta on aina hyvä idea selvittää vähän lainaa myöntävän yrityksen taustaa ennen lainan ottamista.

Hae lainaa Lainakkeen kautta täältä: https://www.lainake.fi/

Katso Lainakkeen usein kysytyt kysymykset: https://www.lainake.fi/#faq

Lopuksi vielä..

Muistutuksena vielä, että Lainakkeen kaltaiset palvelut tarjoavat lainoja pikalainayrityksiltä, jotka ovat tunnettuja kovista koroista ja kuluista. Mikäli olet rahan tarpeessa, voi näin ollen olla järkevää miettiä muita, mahdollisesti halvempia vaihtoehtoisia tulonlähteitä. Pikalainaa ottaessa kannattaa kuitenkin aina verrata usean eri firman tarjouksia ja täten palvelut kuten Lainake ovat käteviä. Loppupeleissä lainaa myöntävän yrityksen luotettavuus ratkaisee – selvitä siis aina lainaa myöntävän yrityksen tausta ja jos vain saatavilla, muiden kuluttajien kokemukset kyseisistä yrityksistä. Voit myös katsoa mitkä meidän suosimat luotettavat pikavippifirmat ovat.

Onko sinulla kokemuksia Lainakkeesta? Haluamme todella mielellämme kuulla sinun kokemuksesi, voit olla meihin yhteydessä täältä.