Mistä Kannattaa Ottaa Pikavippi 2019? TOP-3 Suositustamme!

mista kannattaa ottaa pikavippi 2019

Uusia pikavippejä ilmestyy kuin sieniä sateella eikä niiden takana olevista firmoista voi aina olla täysin perillä. Mikäli olet harkinnut pikavipin ottamista, on luultavasti yksi ensimmäisistä kysymyksistäsi mistä pikavippi kannattaa ottaa.

Pieni googlailu sattaa hieman avata kuvaa markkinan tarjonnasta, mutta suurin osa aiheeseen liittyvistä blogeista ovat sekavia, mainospainotteisia ja sisällöltään köyhiä spämmisivuja.

Voi siis olla hyvin sekavaa valita hyvä pikavippiyritys, saati sitten ylipäätään luotettava sellainen lukuisan tarjonnan keskeltä.

Tässä artikkelissa haluamme siksi esitellä meidän TOP 3 pikavippi-yritystä, mistä meidän mielestämme pikavippi kannattaa ottaa 2019. Esittelemämme yritykset ovat vakiintuneita ja luotettavia ja tarjoavat havaintojemme mukaan sujuvan palvelun ja alaan-nähden kohtuullisen hintatason.

Niin, ja koska olet päätynyt sivullemme, on luultavasti liian myöhäistä saarnata siitä, kuinka pikavippi “on huono idea” joten säästämme sen roolin tässä vaiheessa jollekin muulle. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan artikkeliimme 7 vaihtoehtoa pikavipille, jossa puhumme taloudellisesti pikavippiä järkevämmistä tavoista hankkia rahaa nopeasti. Jos kaikesta huolimatta olet päättänyt ottaa pikavipin, voimme kuitenkin neuvoa missä firmoissa meidän mielestä kannattaa pysytellä, jotta harmi on mahdollisimman pieni.

Mennään siis asiaan. 

Pikavipeissä on hyvin suuria eroja ja siinä missä huono pikavippi saattaa todella olla “vuoden huonoin idea”, joka pahimmassa tapauksessa johtaa huonoon velkaantumisen tapaan, voi kertaluonteinen pikavippi hyvästä firmasta, harkittuna ja ajoissa maksettuna myös olla täysin viaton ja harmiton juttu.

On siis hyvin tärkeä pysytellä luotettavissa ja reiluissa firmoissa, sillä vuosien varrella on paljastunut yksi jos toinen pikavippiskandaali, jossa on ollut kyse selvästä huijauksesta. Myös pikavippifirmojen koroissa on hyvin suuria eroja.

Tässä artikkelissa olemme suosineet pikalainaa tarjoavia yrityksiä jotka:

 • Ovat Suomalaisia. Suosimme kotimaisia yrityksiä monesta syystä, mm. koska kotimaiset yritykset maksavat veronsa Suomeen (ainakin kuuluisi maksaa) ja koska asiakaspalvelun laatu yleensä on parempaa kotimaisissa yrityksissä.
 • Tarjoavat alhaisia korko- ja palvelukuluja. Tällä alalla korot ja palvelumaksut tuuppaavat olemaan törkeän kovat, mutta firmojen välillä löytyy kuitenkin suuria eroja.
 • Panostavat asiakaspalveluun. Suosimme yrityksiä joiden asiakaspalvelu vaikuttaa suoraviivaiselta ja jonka eteen on nähty vaivaa.
 • Ovat suosittuja ja vakiintuneita yrityksiä. Pikavippi-alalle tulee säännöllisesti uusia pienempiä yrityksiä joilla ei ole paljoa kokemusta alasta tai edes aikomusta selivytyä alalla pitkään. Kehoitamme pysymään vakiintuneissa yrityksissä joilla on jo usean vuoden kokemusta alasta takanaan.

Esittelemme seuraavaksi kolme luotettavaa pikavippifirmaa, jonka jälkeen käymme läpi hyödyllisiä vinkkejä ja muuta aiheeseen liittyvää, josta on hyötyä pikavipin ottajalle. Kannattaa siis olla kärsivällinen ja lukea artikkeli loppuun saakka.


Mistä kannattaa ottaa pikavippi 2019? 3 luotettavaa vaihtoehtoa


1. Ferratum (suosituksemme)

hyva pikavippifirma

Ferratum on Suomalainen lainapalveluita tarjoava yritys joka on pörssilistattu Saksassa. Ferratum toimii yli 20 massa ja työllistää useita satoja henkilöitä. Ferratum on siis kooltaan alan johtavia yrityksiä Suomessa ja muualla maailmassa. Ferratum on yksi suosituimmista pikavippifirmoista – ja hyvästä syystä. Kyseessä on suuri yritys joka haluaa selvästi olla kuluttajien suosiossa tarjoamalla hyvää asiakaspalvelua ja alaan nähden siedettäviä korkoja ja palvelumaksuja.

Miksi Ferratum on mielestämme paras pikavippifirma 2019?

 • Yritys on Suomalainen
 • Yrityksen pörssilisatutuminen ja suuri koko lisää luotettavuutta ja ammattimaisuutta
 • Haluaa ylläpitää rehellistä ja asiakaslähtöistä kuvaa
 • Helposti tavoiteltava 24/7 auki oleva asiakaspalvelu, jonka ylläpitoon selvästi nähdään enemmän vaivaa kuin monessa muussa alan yrityksessä

Mielestämme järkevin pikavippi tällä hetkellä on Ferratumin Joustava, joka tarjoaa 30-päivän korkovapaata nostoa 2000e saakkaa, joka uusille asiakkaille myös on kuluton.

Ferratumin Joustava lyhyesti:

 • Ikäraja 21v
 • Lainaa 2000e joka on korkovapaata ensimmäiset 30 päivää ja kulutonta ensimmäiselle nostolle
 • Lyhennettävä vähintään 1/10 kuukausittain (kuitenkin vähintään 100€/kk)

Hae Ferratumin lainaa täältä: www.ferratum.fi/

Katso myös artikkelimme: Ferratum kokemuksia 2019: Huijaus vai Luotettava?


2. Suomilimiitti

hyva pikalainafirma

Suomilimiitti on toinen suosittu ja luotettava pikalainayritys Suomesta, joka on tunnettu “hulvattomista” mainoksistaan. Palvelun takana on myös kokenut ja kookas pikavippiyritys, joka yleensä on hyvä merkki palvelun toimivuudesta. Asiakaspalvelu ei vaikuta olevan aivan samalla tasolla kuin Ferratumilla, mutta yritys vaikuttaa palvelevan asiakkaita melko sujuvasti niin puhelimitse kuin sähköpostiviestitse.

Suomilimiitti tarjoaa Ferratumin tavoin kulutonta ja korotonta ensilainaa, tosin vain 1000 euroon saakka.

Suomilimiitti lyhyesti:

 • Ikäraja 21v
 • Kulutonta lainaa 1000e joka on korkovapaata ensimmäiset 30 – 60v (seuraavan kuun viimeiseen päivään saakka)
 • Lyhennättävä vähintään 12,5% lainasaldosta (vähintään 50e)

Hae Suomilimiitin lainaa täältä: www.suomilimiitti.fi/

Katso myös artikkelimme: Suomilimiitti kokemuksia 2019: Huijaus vai Luotettava?


3. Lainasto

hyva pikavippi 18v

Lainasto eroaa kahdesta edellä mainitusta pikalainayrityksestä siinä, että se tarjoaa lainaa 18-vuotta täyttäneille. Lainasto on suosittu Suomalainen pikavippiyritys joka on perustettu yli 15 vuotta sitten. Asiakaspalvelu palvelee joka päivä niin puhelimitse kuin sähköpostitse.

Lainasto ei tarjoa korotonta maksuaikaa tai ensinostoa, mutta on vaikutelmamme perusteella luotettava pikavippifirma niille, jotka eivät ikärajan vuoksi vielä saa laina suosituksestamme #1.

Lainasto lyhesti:

 • Ikäraja 18v
 • Tarjoaa lainaa 100 – 5000e pitkällä maksuajalla ja ilman vakuuksia
 • Ei tarjoa korotonta maksuaikaa tai kulutonta ensilainaa

Hae Lainaston lainaa täältäwww.lainasto.fi/


Vinkkimme pikavipin ottajalle

Takaisinmaksu

Maksa takaisin niin nopeasti kuin mahdollista. Korotonta maksuaikaa tarjoavat pikavippifirmat ovat vain korottomia tietyn aikaa jonka jälkeen korot ja muut kulut nopeasti kasvavat suureksi. Pitkän maksuajan myötä joudut sitäpaitsi maksamaan enemmän turhia kustannuksia kuten posketonta korkoa ja toistuvia palvelumaksuja. Pyri täten aina pitämään maksuajan niin lyhyenä kuin mahdollista, muun muassa tekemällä maksusuunnitelman lainalle etukäteen.

Maksusuunnitelma

Suosittelemme vahvasti tekemään maksusuunnitelman pikalainalle ennen lainan ottoa. Täten voit myös olla rauhallisemmin mielin, kun tiedät etukäteen kuinka maksat lainan takaisin ajallaan. Mietin milloin saat rahaa ja miten sinun täytyy budjetoida tulevat tulonlähteet, jotta saat lainasi maksettua ajoissa.

Kartoita maksukykysi

Samalla kun teet maksusuunnitelmaa lainallesi, on hyvä aika kartoittaa minkä suuruisen lainan voit realistisesti maksaa takaisin ja missä ajassa. Yleinen syy velkakierteeseen ajautumiselle on lainan ottaminen ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai realistista kuvaa siitä, kuinka suuren summan pystyy maksamaan takaisin. Tehdessäsi maksusuunnitelmaa ja maksukyvyn kartoitusta on hyvä kirjata asiat paperille. Ota huomioon kaikki tulevat tulonlähteesi ja kulusi ja tee suunnitelma sen perusteella.

Tiedä pelin säännöt

Kun olet nostanut pikavippisi, sinun oletetaan olevan 100% perillä mahdollisista kuluista ja koroista jotka sinulle voi aiheutua. Näin ollen kannattaa olla erityisen tarkka yllä mainitun suunnittelun kanssa ja esimerkiksi laittaa puhelinmuistutuksia tulevasta takaisinmaksusta, jotta et vahingossakaan joudu tilanteeseen, jossa joudut maksamaan turhia korkoja ja kuluja. Muista, että pikavippiyritykset tienaavat suurimman osan rahansa kuluttajien virheillä.

Siirry parempiin ratkaisuihin

Kun olet selvinnyt pikavipistäsi on syytä alkaa miettimään kestävämpiäratkaisuja. Yleinen kuoppa johon monet putoavat 0n pikavippien helppous ja näin ollen pikavippeihin aletaan turvautumaan kerta toisensa jälkeen. Tämä johtaa usein vaaralliseen velkakierteeseen.

Kannattaa siis heti miettiä miten jatkossa tulet rahoittamaan yllättävät menot. Yksi yleinen tapa on luottokortin hankkiminen (esim. suosittelemamme Bank Norweigian-luottokortti). Suosittelemme lukemaan artikkelimme 7 järkevämpää vaihtoehtoa pikavipille.


Pikavipit nyt ja ennen

mika on paras pikavippi luotettavin

Vaikka pikavipeillä edelleen on suhteellisen huono maine (varsinkin historiallisista syistä) on alan lainsäädäntö tiukentunut huomattavasti vuosien mittaan. Pikavipit ovat selvästi muuttuneet kuluttajaystävällisemmiksi lainsäädännön myötä korkojen ja kulujen vähentyessä. Pikavippiyritykset ovat muutenkin olleet suuren keskustelun aiheena huijauksien tai kohtuuttomien kulujen johdosta vuosien varrella. Tämä on johtanut alan regulaatioon, joka laittaa kovan paineen alalla toimiville yrityksien päälle. Täten voidaan sanoa, että parempaan suuntaan ollaan menty vaikka olemmekin edelleen sitä mieltä, että pikavippejä parempia ratkaisuja äkilliselle rahantarpeelle usein on saatavilla. Emme kuitenkaan sano, etteikö pikavipeistä voisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa tietyissä tilanteissa. Haluamme lähinnä, että pikavippeihin osataan suhtautua ja varautua oikealla tavalla, jotta palveluiden haittapuolet minimoidaan niin pieniksi kuin mahdollista.

Lopuksi vielä..

Tässä artikkelissa esittelemämme pikavippifirmat ovat tutkimuksemme mukaan luotettavia ja rehellisiä. On kuitenkin syytä muistaa, että kyse on pikavippifirmoista, eikä mitään hyväntekeväisyyden yritystä tältä alalta tuuppaa löytymään. Useimmat yritykset mainostavat kuluttomia ensinostoja ja korotonta maksuaikaa. Mikäli lainaa ei kuitenkaan täysin saa maksettua korottoman ajan sisällä, alkaa korko juosta, jotka pikavippifirmoissa ovat hyvin korkeat.

Muistilista pikavippiä ottavalle:

 • Lainaa vain määriä joita tiedät voivasi maksaa takaisin ajallaan
 • Aseta itsellesi maksusuunnitelma ja omat maksumuistutukset
 • Harkitse ja valitse kestävämpiä pitkän tähtäimen vaihtoehtoja taloutesi turvaamiseen

Haluamme lopuksi vielä muistuttaa, että seuraavat suositukset ovat omaan tutkimukseemme perustuvia johtopäätelmiä. Suositukset ovat tehty olettaen, että takaisinmaksut hoidetaan ajallaan. On mahdollista, että halvempia ja parempia pikavippipalveluita löytyy, joista emme itse ole tietoisia tai joita emme ole huomioineet. Muista aina tarkistaa lainaehdot luottopalveluiden omilta sivuilta. Emme voi taata, että sivuillamme esiintyvä tieto esim. lainaehdoista ovat enää samat kuin ajankohtana jolloin tämä sivu viimeksi päivitettiin.

Mikäli tiedät paremman vaihtoehdon tai haluat ehdottaa parempaa vaihtoehtoa mistä pikavippi kannattaa ottaa 2019, kuulemme mielellämme ehdotuksesi! Voit olla yhteydessä meihin täältä.