Omalaina: Huijaus vai Luotettava? ÄLÄ lainaa ennen lukemista! (2023)

Omalaina kokemuksia

Omalaina.fi markkinoi itseään palveluna, jonka kautta kuluttaja voi ilmaisesti kilpailuttaa lainaa usean eri yrityksen välillä löytääkseen parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Mikäli olet törmännyt Omalainaan tavalla tai toisella ja yrität selvittää mikäli kyseessä on luotettava lainapalvelu vai epämääräinen huijaus, olet saapunut oikeaan osoitteeseen.

Tätä artikkelia varten olemme etsineet kokemuksia Omalainasta sekä selvittäneet millainen yritys palvelun takaa löytyy. Käymme myös läpi miten palvelu lyhkäisyydessään toimii ja jos Omalainaa kannattaa ylipäätään käyttää pikalainojen kilpailuttamiseen.

Onko Omalaina.fi luotettava ja hyvä palvelu vai ei? Selvitetään!

Tässä artikkelissa saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Onko Omalaina huijaus vai luotettava lainavertailu: millaisia kokemuksia palvelusta löytyy?
 • Millainen yritys Omalaina.fi -palvelun takaa löytyy?
 • Miten Omalaina.fi toimii?
 • Onko Omalaina.fi luotettava ja kannattaako palvelun käyttäminen?

Vastauksemme pähkinänkuoressa:

Lainan kilpailutus on yleensä fiksu ja nopea tapa saada paras mahdollinen lainatarjous vain muutamassa minuutissa. Onko Omalaina.fi luotettava lainan kilpailuttaja? Omalaina.fi on havaintojemme mukaan luotettava ja nopea palvelu lainan kilpailuttajaa etsivälle.

Kun kyseessä on lainoja kilpailuttava palvelu on hyvä muistaa myös itse lainaa tarjoavan yrityksen taustan tarkistaminen. Vaikka Omalainan kaltaiset palvelut ovat käteviä, tulee lainaa tarjoava yritys kuitenkin vaikuttamaan lainakokemukseesi eniten.

Pikavastaukset kysymyksiin:

 • Millaisia kokemuksia omalaina.fi -palvelusta löytyy? Löytämämme kokemukset eivät herättäneet meissä huolestusta palvelun luotettavuudesta.
 • Millainen yritys Omalaina.fi -palvelun takaa löytyy? Yritys vaikuttaa suhteellisen vakiintuneelta ja on erikoistunut kuluttajille suunnatuihin vertailupalveluihin.
 • Miten Omalaina.fi toimii? Ilmainen ja ei-sitova lainahakemus täytetään osoitteessa https://www.omalaina.fi, jonka jälkeen voidaan valita tai olla valitsematta mieleinen tarjous.
 • Onko Omalaina.fi luotettava ja kannattaako palvelun käyttäminen? Palvelu vaikuttaa tutkimuksemme perusteella täysin luotettavalta ja toimivalta vaihtoehdolta pikalainaa kilpailuttavalle.

Onko Omalaina huijaus vai luotettava lainavertailu?

Lähdimme selvittämään Omalainan luotettavuutta katsomalla hieman millaisia kokemuksia muilla palveluun törmänneillä on kyseisestä palvelusta.

Selatessamme keskusteluita löytääksemme muiden kuluttajien Omalaina kokemuksia, löysimme odotetusti aika mitäänsanomattomaan palautteeseen:

Osa arvosteluista olivat hyvin negatiivisen sävytteisiä ja monesti arvosteluista paistoi läpi, että takana oleva kirjoittaja ei ymmärtänyt Omalainan funktiota lainan vertaavana palveluna, vaan sekoittivat Omalainan lainaa myöntäväksi “huijausyritykseksi”.

Yksi negatiivinen arvostelu koski Omalaina.fi:n tiedonkeruuta ja sitä, miten Omalaina ei itse välitä lainoja vaan kerää kuluttajien tietoja. Sinänsä palaute vaikuttaa meidän mielestä aiheelliselta, sillä lainanvertailupalveluissa täytetyt tiedot todennäköisesti päätyvät yhteen jos toiseen markkinointirekisteriin. Rekistereistä pääsee kuitenkin lähes aina hyvin vaivatta pois. Emme itse näkisi tätä suurena huolenaiheena siihen nähden, että vastineeksi saa ilmaisen ja vaivattoman lainan kilpailutuksen jolla parhaassa tapauksessa voi säästää suuresti lainan koroissa ja kuluissa.

Hyvät kokemukset Omalainasta koskivat lähinnä palvelun nopeutta ja sujuvuutta, lainatarjouksien kehuttiin tulevan nopeasti sähköpostiin.

Asiakaspalvelu vaikuttaa keskusteluiden perusteella olevan suhteellisen hidasta ja arvauksemme on, että asiakaspalveluun ei kovin usein olla yhteydessä kun kyse on “välikätenä” toimivasta palvelusta. Toinen, hyvin mahdollinen selitys voi olla että pelkät huonot kokemukset asiakaspalvelusta ovat löytäneet tiensä keskustelupalstoille niin kuin monesti tuuppaa käymään.

Muiden kuluttajien jättämiä kokemuksia Omalainasta löytyi rajallinen määrä, emmekä niiden perusteella huomanneet mitään hälyttävämpää palautetta sen enempää kuin mitä pikavippi-yritysten keskusteluihin liittyen voisi odottaa.

Onko siis Omalaina.fi huijaus? Mitä näistä kokemuksista voidaan päätellä:

Kun kyseessä on puhtaasti lainoja kilpailuttava palvelu, kannattaa muistaa, että varsinaisen lainan myöntää aina toinen taho kun välikätenä toimiva kilpailuttaja.

Välikätenä toimivat palvelut eivät luonnollisesti herätä yhtä paljon tunteita ja mielipiteitä kuluttajien kun itse lainaa tarjoavat yritykset.

Näin ollen suosittelemme aina tutustumaan kokemuksiin ja arvosteluihin, jotka liittyvät lainaa tarjoavaan yritykseen.

Saatuasi houkuttelevan lainatarjouksen lainoja kilpailuttavalta yritykseltä, kannattaa siis siirtyä tutkimaan itse lainaa tarjoavan yrityksen/palvelun taustaa ja mainetta. Kokemuksemme mukaan itse lainaa myöntävistä yrityksistä on myös helpompi löytää muiden kokemuksia ja arvosteluita, kuin puhtaasti välikätenä toimivista lainan kilpailuttajista.


Löytyykö Omalaina.fi -palvelun takaa luotettava yritys?

Omalaina.fi:n omilta sivuilta löytyy tiedot takana olevasta yrityksestä nimeltä LVS Brokers Oy. Yritys on Suomalainen rahoitusalan yritys, jonka kotisivuilta nopeasti saa vaikutelman, että kyseessä on vankka ja kokenut alan yritys. Omalaina.fi on vain yksi monesta LVS Brokers Oy:n tarjoamasta palvelusta (muita ovat mm. autoluotto.fi). Yritys on erikoistunut kuluttajille suunnattuihin vertailupalveluihin, ja ei näin ollen rajoitu lainapalveluihin. Mielestämme tämä suurehko yritys vaikuttaa ammattimaiselta, emmekä löytäneet juuri mitään huolestuttavaa LVS Brokersista yrityksenä.

Kilpailuttavana ja näin ollen välikätenä toimivana yrityksenä LVS Brokers Oy vaikuttaa odotetusti suhteellisen matalan profiilin yritykseltä. Omalaina.fi:n sivuilla on listattuna asiakaspalveluun pelkkä sähköpostiosoite. Suurin osa lainaa ottaneiden/ottavien yhteydenotoista menee kuitenkin todennäköisesti suoraan lainaa tarjoavalle yritykselle ja näin ollen suosittelemmekin aina tarkistamaan itse lainaa tarjoavan yrityksen taustan ennen lainan ottamista.


Miten Omalaina.fi toimii?

Omalainan on Lendon ja Lainakkeen tavoin lainojen vertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi monen eri pankin ja lainaa tarjoavan yrityksen välillä. Omalaina.fi ei siis myönnä lainaa itse, vaan esittelee kumpaneiden antamia tarjouksia lainahakemuksen täyttäneelle. Palvelu toimii melko yksinkertaisesti, täytät vain lainahakemuksen jonka jälkeen lainahakemuksesi kilpailutetaan ja voit valita lainatarjouksista sinulle parhaiten sopivan.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu seuraavalla tavalla:

 • Täytä ilmainen lainahakemus: https://www.omalaina.fi
 • Vastaanota lainatarjoukset
 • Valitse paras tarjous (jos mikään tarjous houkuttaa)
 • Selvitä valitsemasi lainaa tarjoavan yrityksen tausta ja lainaehdot tarkasti ennen lainan ottamista (suosituksemme)

onko omalaina.fi luotettava
Kuvakaappaus Omalainan sivuilta.

Kuka voi hakea lainaa Omalaina.fi -palvelun kautta?

Omalaina.fi:n kautta lainaa voi hakea 18-vuotta täyttäneet joilla on Suomalainen henkilötunnus ja pankkitili.

Eroaako Omalaina.fi muista lainaa kilpailuttavista palveluista kuten Lendosta?

Useimmat tämän tyyppiset palvelut toimivat pitkälti samalla periaatteella, jossa kuluttaja saa lainahakemuksessa täytettyjen (markkinointi)tietojen vastineeksi ilmaisen lainan kilpailutuksen. Vertailupalveluiden yhteistyökumppanit saattavat kuitenkin kokemuksemme perusteella vaihdella hyvinkin paljon, joten palvelut voivat siinä mielessä tarjota hyvinkin erilaisia lainatarjouksia. Vaikka palvelut toimivat samalla periaatteella, kannattaa aina selvittää palveluiden luotettavuus ja laatu tapauskohtaisesti.

Katso myös Omalainan UKK osoitteessahttps://www.omalaina.fi/ukk/


Lopputulos: Onko Omalaina luotettava 2023?

Omalaina.fi on lainoja kilpailuttava palvelu, jossa kuluttaja saa lainahakemuksessa täytettyjen tietojen vastineeksi lainatarjoukset lukuisilta alan yrityksiltä. Lainoja kilpailuttavana yrityksenä Omalaina.fi vaikuttaa mielestämme täysin luotettavalta ja kyseessä onkin yksi maamme suosituimmista lainan kilpailuttajista. Netistä löytyvien rajallisten kokemuksien ja omien havaintojemme perusteella pidämme Omalainaa hyvänä vaihtoehtona niille, jotka haluavat kilpailuttaa lainansa.

Muistutamme aina tarkistamaan lainaa myöntävän yrityksen tai palvelun tausta erikseen. Lainaa kilpailuttavat palvelut ovat yleensä neutraalimpia tahoja, joihin kuluttaja ei enää lainaa otettuaan tule olemaan yhteydessä. Näin ollen tärkeintä on aina olla perillä millaisesta yrityksestä varsinaista lainaa haetaan.

Jos et ole kiinnostunut lainan kilpailutuksesta, tai jos et halua antaa tietojasi kilpailuttavalle taholle esim. periaatteesta voit perehtyä suoraan luotettaviin pikalainayrityksiin. Lainan kilpailuttaminen voi kuitenkin olla järkevää, etenkin jos kyseessä on merkittävä summa.

Lopuksi haluamme muistuttaa, että emme voi taata sivuillamme esiintyvän tiedon aina olevan oikein tai ajan tasalla. Täten kehotamme aina tarkistamaan uusimmat tiedot suoraan lainaa kilpailuttavilta ja myöntäviltä yrityksiltä.

Haluamme myös mielellämme kuulla jos sinulla on omia kokemuksia omalaina.fi -palvelusta! Löydät yhteystietomme täältä.

Aiheeseen liittyvää:

Luotonvälittäjät kauppaavat jopa 70 000 euron pikavippejä – 5 asiaa, jotka kannattaa tietää lainavertailuista